Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

#TimeToAdopt

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

O χρόνος τελειώνει για το δελφίνι. Οι θαλάσσιες εξορύξεις πετρελαίου πλησιάζουν και απειλούν το σπίτι του.

Οι ελληνικές θάλασσες έχουν το προνόμιο να φιλοξενούν 4 διαφορετικά είδη δελφινιού, το ρινοδέλφινο, το σταχτοδέλφινο, το ζωνοδέλφινο και το κοινό δελφίνι. Όλα τα είδη είναι εξίσου αξιαγάπητα, φιλικά και πολύτιμα για την περιβαλλοντική ισορροπία το θαλάσιου οικοσυστήματος. Δυστυχώς, όμως οι απειλές που αντιμετωπίζει αυτό το πανέξυπνο θηλαστικό από τους ανθρώπους είναι πολλές. Κλιματική αλλαγή, ηχορρύπανση, παρενόχληση από σκάφη αναψυχής και στρατιωτικές ασκήσεις είναι μόνο μερικές από αυτές.

10 ΦΟΡΕΣ
ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΚΟΗΣ
ΕΙΔΗ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε αυτές τις ανθρωπογενείς απειλές έρχεται να προστεθεί και αυτή των εξορύξεων πετρελαίου στο Ιόνιο και την Κρήτη, κάνοντας την ανάγκη για τη δική μας δράση πιο άμεση από ποτέ. Οι θαλάσσιες εξορύξεις πετρελαίου, ακόμα και σε επίπεδο ερευνών μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή ενός δελφινιού. Ο κίνδυνος πρόκλησης ενός ατυχήματος διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα είναι υπαρκτός και τα χρονικά περιθώρια για να το σώσουμε από αυτόν στενεύουν.

ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

Όλα τα δελφίνια έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού με τη βοήθεια του οποίου προσανατολίζονται, εντοπίζουν την τροφή τους και επικοινωνούν μεταξύ τους. Μια επικοινωνία με κώδικες που δεν θα μπορούσε εύκολα να φανταστεί κανείς για ένα θαλάσσιο θηλαστικό. Το κάθε δελφίνι έχει τη δική του μοναδική ηχητική υπογραφή ενώ ακούν συχνότητες 10 φορές πιο υψηλές από αυτές που ακούει ένας άνθρωπος.

ΓΙΑΤΙ

Πρέπει να σταματήσουμε σήμερα την αντίστροφη μέτρηση για το δελφίνι.

Χωρίς τα δελφίνια η θαλάσσια τροφική αλυσίδα θα διαταραχθεί ανεπανόρθωτα, κάτι που θα έχει σοβαρές συνέπειες για το θαλάσσιο περιβάλλον. Φυσικά, οι επιπτώσεις δε μένουν μόνο στο βυθό της θάλασσας. Οποιαδήποτε διατάραξη του θαλάσσιου οικοσυστήματος θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή όλων των ανθρώπων που εξαρτώνται οικονομικά από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη μας και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

WWF Living Planet Report

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Παλεύουμε να κερδίσουμε τη μάχη με το χρόνο για το δελφίνι.

Στο WWF καταγράφουμε τον πληθυσμό των δελφινιών μέσω εναέριας έρευνας. Πιέζουμε για την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των πληθυσμών ψαριών με τα οποία τρέφονται τα δελφίνια.

Διεκδικούμε να σταματήσουν τα σχέδια για τις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο και την Κρήτη. Ήδη δουλεύουμε γι'αυτό και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα μαζί με όσους πιστεύουν στο γαλάζιο της θάλασσας και όχι στο μαύρο.

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ
promo banner

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙ

Μπορείς να σταματήσεις την αντίστροφη μέτρηση για το δελφίνι.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ